Παρασκευή

Τερίν με μπλε τυρί και ξηρούς καρπούς τυ


Αντί να βγάλετε έναν δίσκο µε τυριά, φρούτα και ξηρούς καρπούς, φτιάξτε το δικό σας «τυρί», βάζοντας µέσα όλα τα υλικά.

Υλικά (για µια βαθιά φόρµα 10 x 20 εκ.)


  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. µέλι
  • 60 γρ. καρύδια, ψιλοκοµµένα
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκοµµένα
  • 60 γρ. ξερά βερίκοκα, ψιλοκοµµένα
  • 60 γρ. ξερά σύκα, ψιλοκοµµένα
  • 60 γρ. ξανθές σταφίδες, κοµµένες στη µέση
  • 500 γρ. µπλε τυρί

Εκτέλεση

Σε µεγάλο µπολ λιώνουµε µε πιρούνι το ανθότυρο, το περιχύνουµε µε το µέλι και προσθέτουµε όλα τα φρούτα και τους καρπούς. Ανακατεύουµε καλά.

Κόβουµε σε λεπτές φέτες το µπλε τυρί και στη συνέχεια σε µικρά κοµµάτια πάνω από το µπολ µε το ανθότυρο. Ανακατεύουµε απαλά, ώστε να µοιραστούν εξίσου τα κοµµάτια.

Στρώνουµε µια φόρµα µε διάφανη µεµβράνη και τη γεµίζουµε µε το µείγµα του τυριού. Κλείνουµε τη µεµβράνη, πιέζοντας το µείγµα, ώστε να χωρέσει όλο και το διατηρούµε στο ψυγείο µέχρι να το σερβίρουµε.



Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...