Το ζαχαροπλαστείο Παύλου έγινε στέκι μας από τον πρώτη στιγμή που άνοιξε δίπλα στα γραφεία μας. Στις φετινές γιορτές μάς
έκανε δώρο τα πατροπαράδοτα γλυκά των Χριστουγέννων. Κλασικές συνταγές
απόλαυσης.
Υλικά (για 30-35 κοµµάτια)
Για τις δίπλες
- 250
γρ. αλεύρι, µαλακό
- 2
µεγάλα αβγά
- 10
ml ούζο
- ξύσµα
από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
- 7
γρ. µπέικιν πάουντερ
- 750
ml καλαµποκέλαιο
Για το γαρνίρισμα
- ½
φλ. µέλι
- 1
φλ. καρύδια, χονδροσπασµένα
Εκτέλεση
Ζυµώνουµε στο µίξερ (µε τον γάντζο) όλα τα υλικά. Αφού
ξεκουραστεί για 20 λεπτά η ζύµη, ανοίγουµε µε τον πλάστη λεπτά φύλλα. Κόβουµε
µε µαχαίρι ή ροδέλα σε κοµµάτια τρίγωνα ή τετράγωνα (περίπου 10 εκ. η κάθε
πλευρά).
Βάζουµε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και µόλις κάψει
τηγανίζουµε τις δίπλες έως ότου ροδίσουν.
Με την τρυπητή κουτάλα βυθίζουµε µία µία τις δίπλες στο
σιρόπι και τις αφήνουµε για 30 δευτερόλεπτα να απορροφήσουν το σιρόπι.
Τις τοποθετούµε σε πιατέλα, τις περιχύνουµε µε µέλι και τις
πασπαλίζουµε µε τα καρύδια.
Για το σιρόπι (για κάθε συνταγή που περιέχει
σιρόπι)
- 250
ml νερό
- ½
κιλό ζάχαρη
- 125
γρ. γλυκόζη
- 125
γρ. µέλι
- φλούδα
από ½ λεµόνι, ακέρωτο
- ½
ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Σε µεγάλη κατσαρόλα και σε χαµηλή φωτιά ρίχνουµε όλα τα
υλικά και ανακατεύουµε µέχρι να διαλυθούν το µέλι, η ζάχαρη και η γλυκόζη.
Βράζουµε έως ότου δηµιουργηθεί ένα λείο και γυαλιστερό σιρόπι.
Παύλου ζαχαροπλαστική, Παπαδιαμαντοπούλου 24Γ, τηλ. 2107774012
Πηγή : tovima.gr