Πέμπτη
Νηστίσιμοι κεφτέδες από φακές
Υλικά
Για 4-6 άτομα
-2 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη λιωμένη
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινες φακές καθαρισμένες
-½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
-1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-2 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πιπέρι
-1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
-1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
-½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε σε λιωμένη μαργαρίνη το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις φακές, τον ντοματοπελτέ και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και βράζετε. Κατόπιν προσθέτετε το πλιγούρι και σιγοβράζεται για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και το πλιγούρι.
Ρίχνετε τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά.
Με τη βοήθεια μεγάλου κουταλιού πλάθεται στρογγυλούς ή οβάλ κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να «σφίξουν». Αραδιάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με γουακαμόλε σως και φρέσκο ψωμί.
Πηγή : newsbeast.gr