Βάλτε στον φούρνο µια εύκολη και γρήγορη πίτα µόλις ξυπνήσετε και κάντε το πρωινό εγερτήρια γιορτή.
Υλικά (για 10 άτοµα)
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 4 αβγά
- 60 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε µικρά κοµµάτια
- 500 γρ. φέτα, χονδροσπασµένη
- 400-500 γρ. αλεύρι (όσο χρειαστεί για να σχηµατιστεί χυλός)
Εκτέλεση
Σε ένα µπολ βάζουµε το γάλα, τα αβγά, 20 ml από το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, την κεφαλογραβιέρα και τη φέτα. Προσθέτουµε το αλεύρι και ανακατεύουµε, έως ότου γίνει ένας πηχτός χυλός.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 175°C. Λαδώνουµε ένα ταψί και απλώνουµε µια λεπτή στρώση από τον χυλό. Ρίχνουµε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνoυµε για περίπου 30 λεπτά.
Πηγή : tovima.gr