Υλικά για 2 άτομα
4 λουκάνικα, τύπου Φραγκφούρτης
4 µακρόστενα ψωµάκια για hot dog
2 καρότα
4 ξερά κρεµµύδια, καθαρισµένα
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι, µπαλσάµικο
µουστάρδα Dijon
κέτσαπ
Εκτέλεση
1. Κόβουµε τα κρεµµύδια σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ρηχή κατσαρόλα, ρίχνουµε το λάδι και αµέσως µετά τα κρεµµύδια. Τα µαγειρεύουµε σε πολύ χαµηλή φωτιά, µέχρι να µαλακώσουν αρκετά. Προσθέτουµε τη ζάχαρη, το ξίδι, µια πρέζα αλάτι και µαγειρεύουµε για λίγο ακόµη.
2. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουµε µπόλικο νερό και αφήνουµε τα λουκάνικα να βράσουν σε χαµηλή φωτιά για 10 λεπτά. Καθαρίζουµε τα καρότα και τα περνάµε από τον τρίφτη.
3. Τυλίγουµε τα ψωµάκια µε διάφανη µεµβράνη και τα βάζουµε ένα ένα στα µικροκύµατα για 10 δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να γίνουν τα ψωµάκια µας µαλακά και υγρά. Ανοίγουµε το ψωµάκι στη µέση, βάζουµε πρώτα τα καραµελώµενα κρεµµύδια, ύστερα το καρότο και το λουκάνικο και τέλος τη µουστάρδα και την κέτσαπ.