Υλικά
- 250
γραμμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
- 125
γραμμ. βούτυρο λιωμένο
- 2 λεμόνια
(ακέρωτα, βιολογικά)(το ξύσμα)
- 750
γραμμ. ανθότυρο κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά
- 3/4
φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4
κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1½
φλ. τσαγιού άγλυκη σαντιγί για το γαρνίρισμα
- •
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τη βάση: Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
Για τη γέμιση: Βάζουμε το τυρί κρέμα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζ κέικ. Ψήνουμε το γλυκό στους 160ΟC για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη. Το παγώνουμε για μία νύχτα. Απλώνουμε τη σαντιγί και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.
μερίδες 6
Πηγή : argiro.gr