Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό μακαρόνια
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μέτριο καρότο σε κύβους
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό
- 2 φλυτζάνια τσαγιού σάλτσα ντομάτα
- 1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό (μισό ματσάκι)
- 1 φύλλο δάφνης
- λάδι για τσιγάρισμα
Πως το κάνουμε:
- Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σάλτσα και την πάστα ντομάτας, τα μυρωδικά (μαϊντανό, δάφνη),αλάτι, πιπέρι.
- Νερό (τόσο ώστε να σκεπάσει τον κιμά) και βράζουμε για 20-30 λεπτά (ώσπου να εξατμιστεί το νερό).
Πηγή : sintagespareas.gr