Τρίτη

Μακαρόνια με λαχανικά σε πουρέ μελιτζάνας


Υλικά για 4 άτομα

Για τον πουρέ μελιτζάνας
500 γρ. μελιτζάνες, σε κύβους
λίγο ελαιόλαδο
½ ντομάτα, πολύ ώριμη, ψιλοκομμένη
λίγα φύλλα βασιλικού
½ κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη μακαρονάδα
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας (σπαγκέτι, ταλιατέλες κτλ.)
200 γρ. σπανάκι, τα φύλλα
200 γρ. κολοκυθάκια, σε κυβάκια
200 γρ. πιπεριές κέρατο, σε καρεδάκια
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγες φλοίδες παρμεζάνας

Μου αρέσει πολλές φορές να σερβίρω τη μακαρονάδα πάνω σε ελαφρύ πουρέ λαχανικών ή αρωματικών. Δηλαδή βάζω τον πουρέ (π.χ. μελιτζάνας εδώ, ή κολοκύθι με λουίζα, ή καρότο με βασιλικό κτλ.) στον πάτο του πιάτου και τον απλώνω να πιάσει όλη την επιφάνεια. Ετοιμάζω μακαρονάδα με άλλο χρώμα και γεύση και τη σερβίρω στο κέντρο του πιάτου έτσι ώστε να βλέπουμε και τον διαφορετικό σε χρώμα πουρέ γύρω γύρω από τα μακαρόνια. Οι γεύσεις ανακατεύονται τρώγοντας.

Εκτέλεση

Πουρές μελιτζάνας: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω λίγο λάδι και σοτάρω τις μελιτζάνες με την ντομάτα και τα φύλλα βασιλικού μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Οταν είναι έτοιμα, τα περνάω από το multi ώστε να γίνουν ένας ελαφρύς πουρές, αλατοπιπερώνω, προσθέτω το βούτυρο και το ανακατεύω ώσπου να ενσωματωθεί στον πουρέ.

Μακαρονάδα: Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente.

Ταυτόχρονα, σε άλλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, ζεματάω το σπανάκι και έπειτα το πολτοποιώ σε multi μέχρι να γίνει πουρές.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρω για λίγα λεπτά τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια ώστε να μείνουν τραγανά.

Αλατοπιπερώνω και με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας μεταφέρω στο τηγάνι τα μακαρόνια από την κατσαρόλα. Προσθέτω τον πουρέ από σπανάκι και τριμμένη παρμεζάνα, λίγο πιπέρι, ανακατεύω και δοκιμάζω στο αλάτι.

Σερβίρω στο πιάτο μία στρώση πουρέ μελιτζάνας και επάνω τα πράσινα μακαρόνια. Πασπαλίζω με τις φλοίδες παρμεζάνας.


Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *