Σάββατο

Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά


Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Φωτογραφίες : Γιώργος Δρακόπουλος


Υλικά
750 γρ. κιμάς κοτόπουλου (ζητάμε να μας κόψουν κιμά από φιλεταρισμένο στήθος και μπούτι κοτόπουλου, χωρίς τις πέτσες, και να τον περάσουν μία φορά από τη μηχανή του κιμά από το χοντρό κόσκινο, γιατί αλλιώς γίνεται σαν λάσπη), κατευθείαν από το ψυγείο, για να μην κολλάει στα χέρια
1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρια, κομμένη σε ψιλά κομματάκια
1 μεσαίου μεγέθους κολοκύθι, περασμένο από το χοντρό του τρίφτη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 - 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (προαιρετικά)
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
καλαμποκάλευρο ή αλεύρι απλό για πανάρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Προετοιμασία 20΄ - 25΄ Αναμονή 30΄ Ψήσιμο 10΄ - 15΄

Διαδικασία 
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτουμε την πιπεριά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κάρι και το κύμινο (αν βάλουμε), το αυγό, το λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, για 7 - 8 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει και να αναμειχθούν τα αρώματα. Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες, φροντίζοντας να βρέχουμε με νερό τα χέρια μας για να μην κολλάει πάνω τους ο κιμάς.
Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.), το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Δοκιμάζουμε έναν να δούμε αν έγινε, αλλιώς συνεχίζουμε το τηγάνισμα προσέχοντας, όμως, να μην καούν. Τραβάμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε συνοδεύοντας με βραστές πατάτες και κολοκυθάκια σαλάτα με ένα λαδολέμονο με μουστάρδα και μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με Ένα πλούσιο, αρμονικό, με οξύτητα και σώμα Chardonnay περασμένο διακριτικά από βαρέλι.
Συμβουλή
Αν θέλουμε, μπορούμε να ψήσουμε τους κεφτέδες κοτόπουλου σε λαδωμένο ταψί στο φούρνο στους 170 ° C, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.

Πηγή : gastronomos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *