Υλικά : (για 6 άτομα)
1 μέτριο χταπόδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
- Πλένετε το χταπόδι καλά και του αφαιρείτε το στόμα, τα μάτια και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (θα βγάλει από μόνο του νερό).
- Βράζετε σε χαμηλή φωτιά (με κλειστό το καπάκι) για 25 λεπτά. Χύνετε το νερό που θα βγάλει το χταπόδι.
- Προσθέτετε το λάδι, το κρασί, το πιπέρι, το κρεμμύδι και τη δάφνη.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί γύρω στα 45 λεπτά (εξαρτάται από το αν το χταπόδι είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο).
- Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα κρασί (μην προσθέσετε άλλο νερό).
Πηγή : greekcook.gr