Παρασκευή

Χοιρινή μπριζόλα με σκόρδο και ούζο


Υλικά για 4 άτομα

4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (κατά προτίμηση χωρίς το κόκαλο)

Για τη σάλτσα 
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
χυμός από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
½ φλ. ούζο
1 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Βάζουμε τις μπριζόλες (χωρίς αλατοπίπερο, ούτε μείγμα μπαχαρικών τίποτα;) και τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους, φροντίζοντας να τις γυρίζουμε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της σάλτσας. Μόλις ψηθούν οι μπριζόλες, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις αφήνουμε για 1 λεπτό στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ούζο. Σερβίρονται ζεστές.

Tip
Αυτή τη συνταγή μπορούμε να την κάνουμε και με μοσχαρίσιες μπριζόλες ή με ψαρονέφρι, αλλά και με κοτόπουλο ή φιλέτο γαλοπούλας.


Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...