Δευτέρα

Κραμπλ αμυγδάλου με βερίκοκο και γιαούρτι


Υλικά για 10 άτομα 

Για το κραμπλ 
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
120 γρ. ζάχαρη μαύρη
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
1 πρέζα κανέλα

Για την κρέμα γιαουρτιού
600 γρ. γιαούρτι, πλήρες
100 ml μέλι, θυμαρίσιο
200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
20 ml λικέρ Cointreau
10 βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση 
Κραμπλ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου έχουμε μια ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, για 1-2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός τρίφτη τρίβουμε το κραμπλ μέσα στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και το λικέρ ανακατεύοντας απαλά.

Σύνθεση: Σε ποτήρια της αρεσκείας μας βάζουμε 2 κουταλιές κραμπλ, φετούλες από 1-1½ βερίκοκο και γεμίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα σερβίρουμε κρύα.

Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...