Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά


Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Φωτογραφίες : Γιώργος Δρακόπουλος


Υλικά
750 γρ. κιμάς κοτόπουλου (ζητάμε να μας κόψουν κιμά από φιλεταρισμένο στήθος και μπούτι κοτόπουλου, χωρίς τις πέτσες, και να τον περάσουν μία φορά από τη μηχανή του κιμά από το χοντρό κόσκινο, γιατί αλλιώς γίνεται σαν λάσπη), κατευθείαν από το ψυγείο, για να μην κολλάει στα χέρια
1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρια, κομμένη σε ψιλά κομματάκια
1 μεσαίου μεγέθους κολοκύθι, περασμένο από το χοντρό του τρίφτη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 - 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (προαιρετικά)
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
καλαμποκάλευρο ή αλεύρι απλό για πανάρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Προετοιμασία 20΄ - 25΄ Αναμονή 30΄ Ψήσιμο 10΄ - 15΄

Διαδικασία 
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτουμε την πιπεριά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κάρι και το κύμινο (αν βάλουμε), το αυγό, το λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, για 7 - 8 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει και να αναμειχθούν τα αρώματα. Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες, φροντίζοντας να βρέχουμε με νερό τα χέρια μας για να μην κολλάει πάνω τους ο κιμάς.
Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.), το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Δοκιμάζουμε έναν να δούμε αν έγινε, αλλιώς συνεχίζουμε το τηγάνισμα προσέχοντας, όμως, να μην καούν. Τραβάμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε συνοδεύοντας με βραστές πατάτες και κολοκυθάκια σαλάτα με ένα λαδολέμονο με μουστάρδα και μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με Ένα πλούσιο, αρμονικό, με οξύτητα και σώμα Chardonnay περασμένο διακριτικά από βαρέλι.
Συμβουλή
Αν θέλουμε, μπορούμε να ψήσουμε τους κεφτέδες κοτόπουλου σε λαδωμένο ταψί στο φούρνο στους 170 ° C, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.

Πηγή : gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

αγκινάρα αγκινάρες Αγλαΐας Κρεμέζη ακτινίδιο Αλμυρό κέικ αμυγδαλόπιτα ανθότυρο Άντυ Παξινού αράβικη πίτα Αργυρώ Αρνάκι με αγκινάρες αρνί αυγά Αυγά ποσέ αυγό αυγολέμονο Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι βανίλλιες Βασιλόπιτα Βιβλίο Μαγειρικής ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ βραστά βύσσινα γαλακτομπούρεκο γαλοπούλα γαλοπούλα στιφάδο Γεμιστά καλαμαράκια γιαούρτι γκριλ γλουτένη γλυκό Γλυκό βερίκοκο Σαλονίκης γλυκό Έφης δαμάσκηνα Δίπλες Δίχρωμα μπισκότα βουτύρου Εκμέκ κανταΐφι εκτέλεση ελαιόλαδο Ελένη ελιές εύκολη Ευχες ζάχαρη Ζυμαρόπιτα ζύµη για πίτσα θαλασσινά Θέματα κακάο Καλοκαιρινή θαλασσινή μακαρονάδα Καμέλιες Κάντο μόνος σου κάρι καρμπονάρα κέικ Κέικ βανίλια κέικ καρότο κέικ μανταρίνι Κέικ με λεμονάδα κέικ πορτοκάλι κέικ σοκολάτας Κερκυρέικο κεφτέδες κιμάς κίμινο Κορμός σοκολάτας Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά κοτόπουλο Κοτόπουλο πανέ Κοτοσαλάτα Κουνουπίδι κράκερ Κραμπλ κρέμα λεμονιού κρεμμύδι κρέπες Κριθαράκι Κριθαράκι με χοιρινό κριτήρια ποιότητα κροκέτα κρουασάν κρουτόν κυδώνια Κώστα Μωραΐτη Λαδένια λαδόκολλα Λαλάγγια με πετιμέζι λαχανικά λεμόνι Λεπτή μηλόπιτα Λουκάκος λουκάνικο μακαρονάδα με τόνο µακαρόνια Μακαρόνια μακαρόνια με κιμά Μακαρονόπιτα μανιτάρι μανιτάρια μαρούλι Μοσχαρίσια μπριζόλα μούς σοκολάτα μπανάνα Μπάρες μπισκότου Μπαρμπαρίγου Μπέργκερ μπισκότα Μπισκότα κανέλας Μπισκότα σοκολάτας μπισκότο Μπιφτέκια λαχανικών Μπιφτέκια σολομού μπιφτέκια φασολιού μπουγάτσα μπράουνις μπριζόλα μπρόκολο Μπρουσκέτες μυστικά νερό Νηστεία Νηστίσιμα κεφτεδάκια Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα ντομάτα ντομάτες ντομάτες γεμιστές Ντοματόσουπα με πλιγούρι Ντοµατόψωµο ξηροί καρποί ογκρατέν ομελέτα Παγωτό φράουλα παιδιά παλαμίδα Παραγωγοί + προϊόντα παρμεζάνα πάρτυ Πασχαλινά Πένες με σάλτσα Πέννες Πεπονοσαλάτα πιπεριές πίτα πιτάκια πίτσα πορτοκάλι Πορτοκαλόπιτα πουρές πατάτας Πουτίγκα σοκολάτας Πρασοτυρόπιτα προφιτερόλ Ραπανάκια ρεβυθάδα Σίφνου Ρένιας Κοτσινονού ριζότο ροδέλες ρόκα ρολό κιμά ρύζι σαλάτα σαντιγί Σάντουιτς Σαντουιτς κρουασάν Σάντουιτς Παγωτό σελινόριζα σκόρδο σόδα σοκολάτα σοκολατένιο μους-κέικ σοκολατοπιτάκια σολωμός σούπα Σούπα φραμπουάζ σουφλέ Σουφλέ σοκολάτας με πορτοκάλι Σπαγγέτι Σπαγγέτι με χταπόδι σπανάκι σπαράγγια Σπασµένο µιλφέιγ Στέλιος Παρλιάρος στρούντελ συκωτάκια Συλλεκτικό συνατή συνταγές συνταγή ταλιατέλες τάρτα Τηγανίτες Τούρτα Παρφέ με Λεμόν τούρτα σοκολάτα Τραχανόπιτα Τρουφάκια Τσιζ κέικ Τσιζκέικ φούρνου με λεμόνι Τσουρέκι τυρί τυρί κρέμα υλικά φακές Φαρμακευτικές ιδιότητες φέτα Φουγάτσα φρούτο Χαλβάς Χαλβάς βουτύρου Χοιρινή μπριζόλα με σκόρδο και ούζο Χοιρινή σπάλα Χοιρινό λεµονάτο Χοιρινό ρολό χόρτα χορτόπιτα Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα χταπόδι κρασάτο Ψαρονέφρι ψητό Ψωμί μπανάνα-σοκολάτα argiro.gr bostanistas Chocolate cherry crisp Cookies σοκολάτας Creme brulee e-sifnos.com ergonproducts.gr greekcook.gr hot dog kathimerini.gr Mega newsbeast.gr shape.gr sidagi.gr sintagespareas.gr tovima.gr xs-recipes.com Yπερ-τροφές ygeia.tanea.gr

οι σελίδες...

view next 2 by linkwithin.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads 468x60px