Υλικά
Εκτέλεση
- 1 φλιτζ. βούτυρο
- 2 φλιτζ. σιμιγδάλι
χοντρό
- 1+1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1+1/2 φλιτζ. αμύγδαλα
ασπρισμένα
- 6 φλιτζ. νερό
- 1 φλιτζ. χυμό φρέσκου
πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλούδα
πορτοκαλιού (ακέρωτο)
- μπόλικη
κανέλα
- κανελοζάχαρη
για το πασπάλισμα
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα. Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε.
3. Απλώνουμε τον χαλβά σε μικρό ταψί. Τον χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170 C για 15΄. Μόλις βγάλουμε τον χαλβά από το φούρνο τον πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Πηγή : argiro.gr