Πέμπτη

Κέικ με λεμονάδα της Αργυρώς




Υλικά


  • 2½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζ. λεμονάδα με ανθρακικό (αναψυκτικό) σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 225 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • Για το χρωματιστό γλάσο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής, κίτρινο ή πράσινο



Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε για 3΄-4΄, να ενωθούν. Προσθέτουμε τη λεμονάδα, το ξύσμα, το χυμό και το αλάτι και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε λίγο λίγο το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και περιμένουμε να το πιει το μείγμα. Λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας πάντα το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα.

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μία φόρμα του κέικ με τρύπα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 20΄.

Ελέγχουμε αν είναι ψημένο μπήγοντας τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει καθαρή, έχει ψηθεί. Αφήνουμε να σταθεί για 10΄ στη φόρμα. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα, να κρυώσει καλά.

Για το χρωματιστό γλάσο
Κοσκινίζουμε την άχνη σε μπολ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο ή πράσινο λάιμ) κι ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το κέικ κι αφήνουμε να σταθεί για λίγο, να στεγνώσει το γλάσο.


Πηγή : argiro.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *