Δευτέρα

bostanistas: Μπακαλιάρος αλα γαλλικά

bostanistas.gr
Συνταγές
των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη
23/03/15, 08:00
Η μπραντάδα, στη βασική της μορφή, είναι μπακαλιάρος λιωμένος με ελαιόλαδο και γάλα. Η λιωμένη βραστή πατάτα καθιερώθηκε αργότερα και το φαγητό έγινε brandade parmentier, ένα είδος «πίτας του βοσκού» που γίνεται με τα υπόλοιπα από κρέας ή ψάρι και κρούστα από πουρέ πατάτα που ροδίζει στον φούρνο.
του Κώστα Τσαούση
23/03/15, 07:56
Η όλη η ιδέα είχε να κάνει με μια εναλλακτική πρόταση για τον μπακαλιάρο χωρίς σκορδαλιά. Επιλέξαμε να φτιάξουμε μπουκιές μπακαλιάρου αλλά μεθυσμένες, καθώς στην όλη διαδικασία προσθέσαμε μπυρίτσα και μυτιληνιό ούζο, και σκεφθήκαμε τη λύση του ζελέ από παντζάρι.
του Δημήτρη Μπούτου
23/03/15, 01:39
Μόλις πέτυχα τούτη την ενισχυμένη σιτσιλιάνικη κοτόσουπα, αποφάσισα να σταθώ. Και λαχανικά και ζυμαρικά και τριμμένο κοτόπουλο, φρεσκοβρασμένο ή να έχει περισσέψει από μαγειρέματα χθεσινά και προχθεσινά, πρόβλημα κανένα, μπλέκεται με τη σάλτσα και νοστιμεύει ξανά.
Bostanistas.gr © 2013
Απεγγραφή από το Bostanistas Newsletter

http://www.hellinika.gr/
http://www.hellasmagazine.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...