Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο με τυριά


Υλικά (για 4 άτοµα)

Για την μπεσαμέλ


  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 375 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • αλάτι

Για τα ζυμαρικά


  • 500 γρ. µακαρόνι κοφτό
  • 45 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. µπέικον, κοµµένο σε µικρά καρέ
  • 375 ml κρέµα γάλακτος
  • 250 ml σπιτική µπεσαµέλ (βλ. παραπάνω)
  • 120 γρ. τυρί έµενταλ, χονδροτριµµένο
  • 75 γρ. γραβιέρα γλυκιά, χονδροτριµµένη

Για το τελείωμα του πιάτου


  • 100 γρ. τυρί έµενταλ, χονδροτριµµένο
  • 50 γρ. γραβιέρα γλυκιά, χονδροτριµµένη
  • 50 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη

Εκτέλεση

Ετοιµάζουµε την µπεσαµέλ: Ζεσταίνουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και λιώνουµε το βούτυρο. Προσθέτουµε το αλεύρι και ανακατεύουµε µε το σύρµα για να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Συνεχίζουµε µέχρι το αλεύρι να πάρει ελάχιστο χρώµα, για 5 λεπτά. Προσθέτουµε το χλιαρό γάλα και εξακολουθούµε να ανακατεύουµε µε το σύρµα, µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Φέρνουµε σε βρασµό, χαµηλώνουµε τη φωτιά, αλατίζουµε και σιγοβράζουµε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά µε µια κουτάλα, ώστε να µην κολλήσει η µπεσαµέλ στον πάτο της κατσαρόλας. Σουρώνουµε την µπεσαµέλ στο σινουά, τη δοκιµάζουµε για να προσθέσουµε αλάτι και την αφήνουµε να κρυώσει.

Βράζουµε τα ζυµαρικά σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου και τα αφήνουµε στην άκρη.

Ζεσταίνουµε µια άλλη κατσαρόλα (αρκετά µεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυµαρικά) σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το µπέικον µέχρι να πάρει χρώµα. Προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος, τη φέρνουµε σε βρασµό και αµέσως χαµηλώνουµε τη φωτιά.

Προσθέτουµε την µπεσαµέλ και σιγοµαγειρεύουµε για λίγα λεπτά, µέχρι να οµογενοποιηθεί. Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουµε τα τυριά (έµενταλ και γραβιέρα), αλατίζουµε και αναµειγνύουµε µέχρι να λιώσουν. Δοκιµάζουµε και αλατίζουµε ξανά αν χρειάζεται.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180οC. Ρίχνουµε τα ζυµαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε καλά. Τα στρώνουµε σε ένα ταψί, ρίχνουµε από πάνω τα τυριά που προορίζονται για το τελείωµα του πιάτου και ψήνουµε στον φούρνο µέχρι να λιώσουν και να δηµιουργηθεί µια χρυσαφένια κρούστα.


Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

αγκινάρα αγκινάρες Αγλαΐας Κρεμέζη ακτινίδιο Αλμυρό κέικ αμυγδαλόπιτα ανθότυρο Άντυ Παξινού αράβικη πίτα Αργυρώ Αρνάκι με αγκινάρες αρνί αυγά Αυγά ποσέ αυγό αυγολέμονο Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι βανίλλιες Βασιλόπιτα Βιβλίο Μαγειρικής ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ βραστά βύσσινα γαλακτομπούρεκο γαλοπούλα γαλοπούλα στιφάδο Γεμιστά καλαμαράκια γιαούρτι γκριλ γλουτένη γλυκό Γλυκό βερίκοκο Σαλονίκης γλυκό Έφης δαμάσκηνα Δίπλες Δίχρωμα μπισκότα βουτύρου Εκμέκ κανταΐφι εκτέλεση ελαιόλαδο Ελένη ελιές εύκολη Ευχες ζάχαρη Ζυμαρόπιτα ζύµη για πίτσα θαλασσινά Θέματα κακάο Καλοκαιρινή θαλασσινή μακαρονάδα Καμέλιες Κάντο μόνος σου κάρι καρμπονάρα κέικ Κέικ βανίλια κέικ καρότο κέικ μανταρίνι Κέικ με λεμονάδα κέικ πορτοκάλι κέικ σοκολάτας Κερκυρέικο κεφτέδες κιμάς κίμινο Κορμός σοκολάτας Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά κοτόπουλο Κοτόπουλο πανέ Κοτοσαλάτα Κουνουπίδι κράκερ Κραμπλ κρέμα λεμονιού κρεμμύδι κρέπες Κριθαράκι Κριθαράκι με χοιρινό κριτήρια ποιότητα κροκέτα κρουασάν κρουτόν κυδώνια Κώστα Μωραΐτη Λαδένια λαδόκολλα Λαλάγγια με πετιμέζι λαχανικά λεμόνι Λεπτή μηλόπιτα Λουκάκος λουκάνικο μακαρονάδα με τόνο µακαρόνια Μακαρόνια μακαρόνια με κιμά Μακαρονόπιτα μανιτάρι μανιτάρια μαρούλι Μοσχαρίσια μπριζόλα μούς σοκολάτα μπανάνα Μπάρες μπισκότου Μπαρμπαρίγου Μπέργκερ μπισκότα Μπισκότα κανέλας Μπισκότα σοκολάτας μπισκότο Μπιφτέκια λαχανικών Μπιφτέκια σολομού μπιφτέκια φασολιού μπουγάτσα μπράουνις μπριζόλα μπρόκολο Μπρουσκέτες μυστικά νερό Νηστεία Νηστίσιμα κεφτεδάκια Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα ντομάτα ντομάτες ντομάτες γεμιστές Ντοματόσουπα με πλιγούρι Ντοµατόψωµο ξηροί καρποί ογκρατέν ομελέτα Παγωτό φράουλα παιδιά παλαμίδα Παραγωγοί + προϊόντα παρμεζάνα πάρτυ Πασχαλινά Πένες με σάλτσα Πέννες Πεπονοσαλάτα πιπεριές πίτα πιτάκια πίτσα πορτοκάλι Πορτοκαλόπιτα πουρές πατάτας Πουτίγκα σοκολάτας Πρασοτυρόπιτα προφιτερόλ Ραπανάκια ρεβυθάδα Σίφνου Ρένιας Κοτσινονού ριζότο ροδέλες ρόκα ρολό κιμά ρύζι σαλάτα σαντιγί Σάντουιτς Σαντουιτς κρουασάν Σάντουιτς Παγωτό σελινόριζα σκόρδο σόδα σοκολάτα σοκολατένιο μους-κέικ σοκολατοπιτάκια σολωμός σούπα Σούπα φραμπουάζ σουφλέ Σουφλέ σοκολάτας με πορτοκάλι Σπαγγέτι Σπαγγέτι με χταπόδι σπανάκι σπαράγγια Σπασµένο µιλφέιγ Στέλιος Παρλιάρος στρούντελ συκωτάκια Συλλεκτικό συνατή συνταγές συνταγή ταλιατέλες τάρτα Τηγανίτες Τούρτα Παρφέ με Λεμόν τούρτα σοκολάτα Τραχανόπιτα Τρουφάκια Τσιζ κέικ Τσιζκέικ φούρνου με λεμόνι Τσουρέκι τυρί τυρί κρέμα υλικά φακές Φαρμακευτικές ιδιότητες φέτα Φουγάτσα φρούτο Χαλβάς Χαλβάς βουτύρου Χοιρινή μπριζόλα με σκόρδο και ούζο Χοιρινή σπάλα Χοιρινό λεµονάτο Χοιρινό ρολό χόρτα χορτόπιτα Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα χταπόδι κρασάτο Ψαρονέφρι ψητό Ψωμί μπανάνα-σοκολάτα argiro.gr bostanistas Chocolate cherry crisp Cookies σοκολάτας Creme brulee e-sifnos.com ergonproducts.gr greekcook.gr hot dog kathimerini.gr Mega newsbeast.gr shape.gr sidagi.gr sintagespareas.gr tovima.gr xs-recipes.com Yπερ-τροφές ygeia.tanea.gr

οι σελίδες...

view next 2 by linkwithin.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads 468x60px