Δευτέρα

Σαλάτα με γαλατσίδα, κοτόπουλο και πιπεριές Φλωρίνης


Αντικαθιστά µε αξιώσεις ένα κύριο πιάτο, γιατί είναι χορταστική και πολύ θρεπτική. Η ιδιαιτερότητά της είναι δεδοµένη.

Γαλατσίδα: Από τα νοστιµότερα χόρτα του χειµώνα µε τη δική του προσωπικότητα. Λέγεται γαλατσίδα γιατί όταν την κόβουµε βγάζει σταγόνες γάλακτος στη ρίζα της. Η γεύση της, γλυκιά και γαλακτερή. Απολαυστική ως σαλάτα, αλλά µπορούµε να τη µαγειρέψουµε και όπως το σταµναγκάθι. Τη βρίσκουµε στις λαϊκές, συνήθως ανακατεµένη µε τα χόρτα για τις πίτες, αλλά πολλές φορές διαλεγµένη και µόνη της.

Για ένα πιάτο σαλάτας, διαλέγω κοτοπουλάκι ψαχνό, συνήθως µπούτι (2 µπουτάκια κοτόπουλου), και το κόβω σε µικρά µπαστούνια τα οποία τσιγαρίζω σε λίγο έ.π. ελαιόλαδο.

Ψήνω 2 πιπεριές Φλωρίνης, ολόκληρες, βρεγµένες µε ελαιόλαδο και αλάτι σε ταψί, σκεπασµένες µε αλουµινόχαρτο

Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις πιπεριές, μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο, τις βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα και την κλείνουμε καλά για να φουσκώσει ο φλοιός τους από τους υδρατμούς που θα δημιουργηθούν.στον φούρνο, στους 200οC, για 30-35 λεπτά. Αφού τις βγάλω και κρυώσουν, τις ξεφλουδίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες.

Κόβω 5-6 λιαστές ντοµάτες (µια και το χειµώνα οι φρέσκες δεν είναι στα καλύτερά τους) σε λεπτά µπαστούνια.

Ψιλοκόβω 1 φρέσκο κρεµµυδάκι, ψαχνό µαύρης και πράσινης ελιάς σε µικρά κοµµάτια (5-6 µαύρες και άλλες τόσες πράσινες ελιές) και 1 αβγό σε λεπτές φέτες.

Ανακατεύω σε µια λεκάνη το ψηµένο κοτόπουλο, τις λιαστές ντοµάτες, τις πιπεριές, το κρεµµυδάκι, τις ελιές, το βρασµένο αβγό, το ελαιόλαδο στο οποίο έψησα τις πιπεριές, χυµό από 1 λεµόνι και αλάτι.

Πλένω 2 χούφτες γαλατσίδες (περίπου 150 γρ.) και τις στεγνώνω. Τις βρέχω µε ελαιόλαδο ή λαδόξιδο σε ένα µπολ και τις αλατίζω.

Σε ένα πιάτο τοποθετώ τη σαλάτα µε το κοτόπουλο γύρω γύρω και στη µέση µια καλή φούντα από σαλάτα γαλατσίδας. Τέλος, χονδροκόβω από πάνω της λίγο άνηθο.

Πηγή : tovima.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *