Πέμπτη

Εργένικη κουζίνα: Κόκκινη σούπα λαχανικών με μπέικον


Ενα δείπνο για ερωτευµένους αρχίζει σωστά µε κάτι κατακόκκινο. Αυτή η σούπα, χάρη στα παντζάρια που περιέχει, είναι - αν µη τι άλλο - σαγηνευτική.

Υλικά (για 2 άτοµα)


  • 3 καρότα
  • 3 κλωνάρια σέλερι
  • 2 κλωνάρια λεµονόχορτου
  • 1 µαραθόριζα
  • 2 πατάτες
  • 2 παντζάρια
  • 200 γρ. µπέικον, ψιλοκοµµένο
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεµµύδια
  • 1.200 ml νερό
  • 100 ml κρέµα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουµε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουµε σε ακανόνιστα σχήµατα.

Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε το µπέικον στο ελαιόλαδο. Οταν αρχίσει να αποκτά σκούρο χρώµα, προσθέτουµε τα κρεµµύδια, χαµηλώνουµε τη φωτιά και τα σοτάρουµε µαζί µε το µπέικον µέχρι να µαλακώσουν.

Ρίχνουµε στην κατσαρόλα το νερό και τα πλυµένα λαχανικά. Βράζουµε για περίπου 1 ώρα σε µέτρια φωτιά. Αποµακρύνουµε τη σούπα από τη φωτιά, την αφήνουµε να κρυώσει ελαφρώς και την περνάµε από το multi, µέχρι να αποκτήσει κρεµώδη υφή. Πριν από το σερβίρισµα, ξαναρίχνουµε τη σούπα στην κατσαρόλα για να πάρει µια βράση και προσθέτουµε την κρέµα και το βούτυρο. Ελέγχουµε αν χρειάζεται αλάτι και σερβίρουµε.


Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...