Παρασκευή

Πράσινες ταλιατέλες µε γαλοπούλα στο φούρνο


 Υλικά

  • 500 γραμμ. ταλιατέλες με σπανάκι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμ. ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. τσαγιούκεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε καλά.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3-4΄. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2΄, να ψηθεί ελαφρά.
3. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνουμε με την κρέμα και το γάλα. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το φαγητό στη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 5΄.
4. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αδειάζουμε τις ταλιατέλες σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με τη σάλτσα γαλοπούλας και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το τυρί.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25΄, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά τα μακαρόνια.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά

Πηγή : argiro.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...