Τρίτη

Πουγκιά µε αρνί, πατατούλες και ασπρομανίταρα


Αρωµατικά και πανεύκολα πουγκιά, που κλείνουν µέσα τους όλη τη νοστιµιά του αρνιού. Αν σας παρεξηγήσουν που θα τα σερβίρετε στη λαδόκολλα; Κάθε άλλο!

Υλικά (για 4 άτοµα)


  • 1 κιλό αρνί, κοµµένο σε παϊδάκια
  • ½ κιλό πατάτες baby, µε τη φλούδα τους
  • ½ κιλό µικρά ασπροµανίταρα, ολόκληρα
  • 4 κλωνάρια δενδρολίβανου
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 4 φύλλα λουίζας
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 150°C. Χωρίζουµε όλα τα υλικά σε 4 µέρη. Κόβουµε ένα κοµµάτι λαδόκολλα σε 4 κοµµάτια. Μοιράζουµε σε κάθε λαδόκολλα τα υλικά, τα ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουµε και τα κλείνουµε καλά σε πουγκιά.

Τα βάζoυµε σε µέτριο ταψί και τα ψήνουµε για 1 ώρα. Ρίχνουµε λίγο νερό µέσα στο ταψί και συνεχίζουµε το ψήσιµο για άλλη 1 ώρα. Τα βγάζουµε, τα ανοίγουµε και σερβίρουµε όπως είναι, µε τη λαδόκολλα.

Πηγή : tovima.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...