Σάββατο

Κέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού του Στέλιου Παρλιάρου


ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
500 γρ. καρότο τριμμένο
300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 κουτ. του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρική
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
150 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά προσθέτοντας και τους σπόρους βανίλιας. Με αυτό το μίγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.

Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Μερίδες: 12

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *