Τετάρτη

Κριθαράκι με χοιρινό του Γιάννη Αποστολάκη


Το χθεσινό χοιρινό αποκτά νοστιµιά σε ένα µοναδικό κριθαρότο, εύκολο και πεντανόστιµο.

Υλικά (για 6 άτοµα)
  • 2 κεσεδάκια ζωµός λαχανικών (ψυγείου)
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 2 φλ. χοιρινό, κοµµένο σε λωρίδες
  • ξύσµα από 2 µοσχολέµονα, ακέρωτα
  • 1 φλ. παρµεζάνα, τριµµένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, σε 2 λίτρα νερό που κοχλάζει, διαλύουµε τους συµπυκνωµένους ζωµούς λαχανικών. Σε µια µεγαλύτερη κατσαρόλα ρίχνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα κρεµµύδια. Προσθέτουµε το κριθαράκι και το καβουρδίζουµε µέχρι να αποκτήσει καφετί χρώµα.

Παίρνουµε περίπου το 1/4 από τον ζωµό και τον ρίχνουµε στην κατσαρόλα µε το κριθαράκι. Μόλις εξατµιστεί, ρίχνουµε σταδιακά και τον υπόλοιπο ζωµό. Προσθέτουµε το κρέας και ανακατεύουµε απαλά.

Οταν δούµε ότι το κριθαράκι είναι έτοιµο, ρίχνουµε και τα υπόλοιπα υλικά, το ξύσµα µοσχολέµονου, το τριµµένο τυρί και το βούτυρο. Αποσύρουµε αµέσως από τη φωτιά, ελέγχουµε το αλατοπίπερο και σκεπάζουµε µε το καπάκι για 2 λεπτά. Είναι έτοιµο για σερβίρισµα.


Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...