Πέμπτη

Κράκερ με γλυκόξινες πιπεριές


Υλικά (για 40-50 κράκερ)

Για τα κράκερ

70 γρ. νιφάδες βρόµης
70 γρ. νιφάδες βρόµης, αλεσµένες στο multi
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
80 ml νερό
λίγο αλάτι

Για το γαρνίρισμα

½ κιλό κρητικό ανθότυρο
3½ φλ. κόκκινες πιπεριές, κοµµένες σε καρέ
1 κ.σ. αλάτι
3 φλ. ζάχαρη
2 φλ. µηλόξιδο

Εκτέλεση

Κράκερ

Σε µεγάλο µπολ ρίχνουµε όλα τα υλικά, ανακατεύουµε καλά µε ένα κουτάλι, σκεπάζουµε µε διάφανη µεµβράνη και αφήνουµε να φουσκώσει η βρόµη για 10 λεπτά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.

Ζυµώνουµε το µείγµα της βρόµης σε µπάλα. Μεταφέρουµε τη ζύµη στον πάγκο και µε έναν πλάστη ανοίγουµε σε πολύ λεπτό φύλλο. Με κουπ πατ το κόβουµε σε σχήµατα. Με ένα πλατύ µαχαίρι ξεκολλάµε τη ζύµη από τον πάγκο και µεταφέρουµε τα κρακεράκια σε αντικολλητικό ταψί.

Τα ψήνουµε για 20 λεπτά. Διατηρούνται για έναν µήνα, σε µεταλλικό κουτί.

Γλυκόξινες πιπεριές

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τις πιπεριές µε το αλάτι και τις αφήνουµε να µαλακώσουν για 4 ώρες.

Ετοιµάζουµε το σιρόπι, βάζοντας το µηλόξιδο και τη ζάχαρη να βράσουν. Προσθέτουµε σε αυτό τις πιπεριές και το ζουµί το οποίο έχουν βγάλει και συνεχίζουµε τον βρασµό σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας µέχρι να δέσει το σιρόπι.

Μοιράζουµε το µείγµα σε καυτά, αποστειρωµένα βάζα, κλείνουµε µε τα καπάκια και αφήνουµε να κρυώσει. Διατηρείται έναν χρόνο, εκτός ψυγείου, σε σκοτεινό µέρος. Οταν ανοιχτεί το βαζάκι, διατηρείται εντός ψυγείου για έναν µήνα.

Συνθεση

Κόβουµε το ανθότυρο σε µικρά κοµµάτια και τα βάζουµε επάνω στα κρακεράκια. Επάνω στο ανθότυρο, θα προσθέσουµε γλυκόξινες πιπεριές σε ελάχιστη ποσότητα.

Πηγή : tovima.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...