Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Ψαρονέφρι με γλυκόξινο γλάσο


Υλικά


  • 2 μεγάλα χοιρινά ψαρονέφρια περίπου 500 γραμ. το καθένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Για το γλασάρισμα:
  • ½ φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • ½ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι και 1 κομμάτι από τη φλούδα (να είναι ακέρωτο)
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή ουίσκι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγέν
  • Για το πανάρισμα:
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση με κόκους)
 Εκτέλεση 


1. Αφήνουμε το κρέας για 30΄ στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τις ίνες, τις μεμβράνες και το λίπος. Γι’ αυτή τη συνταγή είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε μεγάλα ψαρονέφρια ώστε να τους δώσουμε χρόνο κατά το ψήσιμο να γλασάρουν σωστά και να κάνουν ωραία γυαλιστερή και πεντανόστιμη επικάλυψη. Βάζουμε σε μπολ τα υλικά του γλάσου: μέλι, ζάχαρη, χυμό, φλούδα πορτοκαλιού, κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και πιπέρι καγέν. Επίσης βάζουμε σε μπολ τα υλικά για το πανάρισμα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Απλώνουμε τα στερεά υλικά σε ένα ταψάκι ή δισκάκι.
Ταμπονάρουμε πολύ καλά το κρέας με απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσει. Έπειτα κυλάμε ένα ένα ψαρονέφρι μέσα στα στερεά υλικά μέχρι να καλυφθεί τελείως (πανάρουμε δηλαδή όπως αλευρώνουμε ένα κρέας για τηγάνισμα) και τινάζουμε να φύγει το περιττό πανάρισμα.

2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα παναρισμένα ψαρονέφρια για 7΄-10΄, έως ότου κάνουν ωραία κρούστα κι αποκτήσουν γύρω γύρω ωραίο χρώμα. Φροντίζουμε να μην τα κολλάμε μεταξύ τους. Αφού ροδίσουν, τα βγάζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε τυχόν λίπος από το τηγάνι και προσθέτουμε το γλάσο σε μέτρια φωτιά. Τρίβουμε τον πάτο ώστε να ντεκλασάρουν οι καραμελωμένοι χυμοί του κρέατος. Σιγοβράζουμε για 2΄ μέχρι να μειωθεί στο μισό. Κρατάμε 2 κ.σ. γλάσο για αργότερα και βάζουμε το κρέας σε σχάρα μέσα σε ταψάκι. Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά γύρω γύρω κάθε ψαρονέφρι, να γλασαριστεί όλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις, για περίπου 12΄-15΄. Αλείφουμε ξανά με γλάσο γύρω γύρω καλά και τα δύο ψαρονέφρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5΄. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αλείφουμε άλλη μία φορά με το γλάσο και τα αφήνουμε να σταθούν για 10΄. Στο γλάσο που έχουμε κρατήσει (2 κ.σ.) προσθέτουμε το μέλι και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε κάθε ψαρονέφρι με 1 κ.σ. από το γλάσο μουστάρδας. Βάζουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν). Το σερβίρουμε με το υπόλοιπο γλάσο στο τραπέζι.


Πηγή : argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

αγκινάρα αγκινάρες Αγλαΐας Κρεμέζη ακτινίδιο Αλμυρό κέικ αμυγδαλόπιτα ανθότυρο Άντυ Παξινού αράβικη πίτα Αργυρώ Αρνάκι με αγκινάρες αρνί αυγά Αυγά ποσέ αυγό αυγολέμονο Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι βανίλλιες Βασιλόπιτα Βιβλίο Μαγειρικής ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ βραστά βύσσινα γαλακτομπούρεκο γαλοπούλα γαλοπούλα στιφάδο Γεμιστά καλαμαράκια γιαούρτι γκριλ γλουτένη γλυκό Γλυκό βερίκοκο Σαλονίκης γλυκό Έφης δαμάσκηνα Δίπλες Δίχρωμα μπισκότα βουτύρου Εκμέκ κανταΐφι εκτέλεση ελαιόλαδο Ελένη ελιές εύκολη Ευχες ζάχαρη Ζυμαρόπιτα ζύµη για πίτσα θαλασσινά Θέματα κακάο Καλοκαιρινή θαλασσινή μακαρονάδα Καμέλιες Κάντο μόνος σου κάρι καρμπονάρα κέικ Κέικ βανίλια κέικ καρότο κέικ μανταρίνι Κέικ με λεμονάδα κέικ πορτοκάλι κέικ σοκολάτας Κερκυρέικο κεφτέδες κιμάς κίμινο Κορμός σοκολάτας Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά κοτόπουλο Κοτόπουλο πανέ Κοτοσαλάτα Κουνουπίδι κράκερ Κραμπλ κρέμα λεμονιού κρεμμύδι κρέπες Κριθαράκι Κριθαράκι με χοιρινό κριτήρια ποιότητα κροκέτα κρουασάν κρουτόν κυδώνια Κώστα Μωραΐτη Λαδένια λαδόκολλα Λαλάγγια με πετιμέζι λαχανικά λεμόνι Λεπτή μηλόπιτα Λουκάκος λουκάνικο μακαρονάδα με τόνο µακαρόνια Μακαρόνια μακαρόνια με κιμά Μακαρονόπιτα μανιτάρι μανιτάρια μαρούλι Μοσχαρίσια μπριζόλα μούς σοκολάτα μπανάνα Μπάρες μπισκότου Μπαρμπαρίγου Μπέργκερ μπισκότα Μπισκότα κανέλας Μπισκότα σοκολάτας μπισκότο Μπιφτέκια λαχανικών Μπιφτέκια σολομού μπιφτέκια φασολιού μπουγάτσα μπράουνις μπριζόλα μπρόκολο Μπρουσκέτες μυστικά νερό Νηστεία Νηστίσιμα κεφτεδάκια Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα ντομάτα ντομάτες ντομάτες γεμιστές Ντοματόσουπα με πλιγούρι Ντοµατόψωµο ξηροί καρποί ογκρατέν ομελέτα Παγωτό φράουλα παιδιά παλαμίδα Παραγωγοί + προϊόντα παρμεζάνα πάρτυ Πασχαλινά Πένες με σάλτσα Πέννες Πεπονοσαλάτα πιπεριές πίτα πιτάκια πίτσα πορτοκάλι Πορτοκαλόπιτα πουρές πατάτας Πουτίγκα σοκολάτας Πρασοτυρόπιτα προφιτερόλ Ραπανάκια ρεβυθάδα Σίφνου Ρένιας Κοτσινονού ριζότο ροδέλες ρόκα ρολό κιμά ρύζι σαλάτα σαντιγί Σάντουιτς Σαντουιτς κρουασάν Σάντουιτς Παγωτό σελινόριζα σκόρδο σόδα σοκολάτα σοκολατένιο μους-κέικ σοκολατοπιτάκια σολωμός σούπα Σούπα φραμπουάζ σουφλέ Σουφλέ σοκολάτας με πορτοκάλι Σπαγγέτι Σπαγγέτι με χταπόδι σπανάκι σπαράγγια Σπασµένο µιλφέιγ Στέλιος Παρλιάρος στρούντελ συκωτάκια Συλλεκτικό συνατή συνταγές συνταγή ταλιατέλες τάρτα Τηγανίτες Τούρτα Παρφέ με Λεμόν τούρτα σοκολάτα Τραχανόπιτα Τρουφάκια Τσιζ κέικ Τσιζκέικ φούρνου με λεμόνι Τσουρέκι τυρί τυρί κρέμα υλικά φακές Φαρμακευτικές ιδιότητες φέτα Φουγάτσα φρούτο Χαλβάς Χαλβάς βουτύρου Χοιρινή μπριζόλα με σκόρδο και ούζο Χοιρινή σπάλα Χοιρινό λεµονάτο Χοιρινό ρολό χόρτα χορτόπιτα Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα χταπόδι κρασάτο Ψαρονέφρι ψητό Ψωμί μπανάνα-σοκολάτα argiro.gr bostanistas Chocolate cherry crisp Cookies σοκολάτας Creme brulee e-sifnos.com ergonproducts.gr greekcook.gr hot dog kathimerini.gr Mega newsbeast.gr shape.gr sidagi.gr sintagespareas.gr tovima.gr xs-recipes.com Yπερ-τροφές ygeia.tanea.gr

οι σελίδες...

view next 2 by linkwithin.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads 468x60px