Δευτέρα

Creme brulee με κακάο του Στέλιου Παρλιάρου


ΥΛΙΚΑ

375 γραμμ. κρέμα γάλακτος
260 γραμμ. ζάχαρη
5 κρόκοι
50 γραμμ. κακάο κοσκινισμένο
125 γραμμ. γάλα
ζάχαρη για το κάψιμο (περίπου 50 γραμμ.)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το κακάο.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και όταν ασπρίσουν ρίχνουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και φιλτράρουμε.
Γεμίζουμε ατομικές φορμίτσες και τις τοποθετούμε σε ταψί με νερό, που να φτάνει στα 3/4 του ύψους των μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Λίγο πριν σερβίρουμε και αφού η κρέμα έχει κρυώσει πολύ καλά, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την καίμε στο γριλ για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.


Πηγή : sintagespareas.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...