Τρίτη

Αρνάκι με κυδώνια και πετιμέζι της Αργυρώς

Φρούτα µε κρέας! Ένας από τους συνδυασμούς που ακούγεται περίεργος αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας καλύψει πλήρως. Ειδικά τα κυδώνια ταιριάζουν πολύ µε το κρέας, τόσο µε το αρνί όσο και µε το χοιρινό. Μελωμένα κυδώνια, βρασμένα σε ζωμό από κρέας µε γλυκόξινη γεύση και σάλτσα πυκνή σαν μέλι.


Υλικά


  • 1½ κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλα κυδώνια
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό). Ροδίζουμε το αρνάκι απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε κυδωνάτα. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε γύρω γύρω για 10΄ σε μέτρια φωτιά. Τα προσθέτουμε στο αρνί, συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα και 30΄, μέχρι να βράσει το κρέας, αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουμε το πετιμέζι και το ξύλο κανέλας. Σιγοβράζουµε για 10΄. Η σάλτσα του πρέπει να είναι πυκνή και δεμένη σαν το ζελέ του κυδωνιού. Σερβίρουμε µε άσπρο ρύζι.

μερίδες 6

Πηγή : argiro.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...