Τρίτη

Χοιρινή σπάλα στο φούρνο με σκορδάτο πουρέ και μανιτάρια του Βασίλη Καλλίδη


ΥΛΙΚΑ

Για 6-8 άτομα:
1 χοιρινή σπάλα περίπου 2,5 κιλά
8 σκελίδες σκόρδο
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ:
1,5 κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι γάλα
λίγο αλάτι

Για τα μανιτάρια:
1 κιλό μανιτάρια
λίγο ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε την σπάλα και τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τρυπάμε την σπάλα με ένα μαχαιράκι και μπήγουμε τα σκόρδα. Λαδώνουμε την σπάλα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και την βάζουμε σ' ένα ταψί. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά στους 180 για 2 ώρες.
Βράζουμε τις πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια, σε αλατισμένο νερό για 35-40 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο μίξερ μαζί με το βραστό γάλα, το αλάτι, το λιωμένο σκόρδο και λίγο από το λίπος του ταψιού. Ανακατεύουμε  σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Σωτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα μαζί με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε την σπάλα μαζί με τον πουρέ σε μια πιατέλα.


Δείτε το βίντεο της συνταγής στο alphatv.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...