Τετάρτη

Μακαρόνια με κιμά (μπολονέζ)


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο καρότο σε κύβους
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού σάλτσα ντομάτα
  • 1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό (μισό ματσάκι)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λάδι για τσιγάρισμα




Πως το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο ψιλοκομμένα.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και τον βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  5. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σάλτσα και την πάστα ντομάτας, τα μυρωδικά (μαϊντανό, δάφνη),αλάτι, πιπέρι.
  7. Νερό (τόσο ώστε να σκεπάσει τον κιμά) και βράζουμε για 20-30 λεπτά (ώσπου να εξατμιστεί το νερό).



Πηγή : sintagespareas.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...