Δευτέρα

Σάντουιτς με μπριζόλα, ψητές ντομάτες και ρόκα


Υλικά για 2 άτομα
4 μεγάλες φέτες ψωμί, ζυμωτό χωριάτικο, 2 ημερών
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη
1 μπριζόλα (περίπου 200γρ.), χωρίς το κόκαλο (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να είναι σιτεμένη)
40 γρ. σιναπόσπορο, ανακατεμένο με 2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 ντομάτες, ώριμες
1 χούφτα ρόκα, άγρια, πλυμένη και στραγγισμένη
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού σε μια σχάρα και τις ψήνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά , μέχρι να γίνουν τραγανές και από τις δύο μεριές. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τρίβουμε επάνω τους το σκόρδο ώστε να πάρουν το άρωμά του και τις αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε την μπριζόλα, την βάζουμε στην ίδια σχάρα (με ένα ταψί από κάτω για να συγκεντρώνει τα υγρά) μαζί με τις ντομάτες αφού τις τρυπήσουμε σε 4-5 μεριές και τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τις ντομάτες και κόβουμε σε λεπτές φέτες την μπριζόλα. Βάζουμε πάνω στο ψωμί λίγες φέτες κρέατος, λίγη λιωμένη ντομάτα, ρόκα, ραντίζουμε με το μείγμα του ελαιόλαδου και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν θέλουμε κλείνουμε με άλλη μια φέτα ψωμιού ή σερβίρουμε ένα «ανοιχτό» σάντουιτς.


Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...