Τρίτη

Σοκολατοπιτάκια της Αργυρώς


Υλικά
½ πακέτο φύλλο κρούστας
1 πλάκα 200 γραμμ. κουβερτούρα
2 ώριμες μπανάνες
Φουντούκια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Άχνη ζάχαρη




Εκτέλεση

Αλέθουμε σε χοντρά κομμάτια στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς (φουντούκια ή αμύγδαλα) με τη ζάχαρη. Κόβουμε το φύλλο στη μέση. Βουτυρώνουμε 1 φύλλο. Πασπαλίζουμε με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη και καλύπτουμε με 20 φύλλο βουτυρωμένο. Πασπαλίζου με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη, στρώνουμε 3ο φύλλο, πασπαλίζουμε σοκολάτα ψιλοκομμένη και αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένες τις μπανάνες. Ρολάρουμε σε σφιχτό ρολό.

Ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω, κόβουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι (σε μπουκιές), αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα βουτυρώνουμε καλά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 C αέρα για 25 λεπτά να ροδίσουν καλά. Τα αχνίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.


Πηγή : argiro.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...