Τετάρτη

Πεπονοσαλάτα με ούζο, μέντα και σορμπέ λεμόνι


Υλικά για 6 άτομα

1 πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. ζάχαρη
2 σφηνάκια ούζο
1 χούφτα φυλλαράκια μέντας, ψιλοκομμένα
χυμός από ½ λάιμ (μοσχολέμονο)
6 μπάλες σορμπέ λεμόνι ή λάιμ

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κυβάκια πεπονιού μαζί με τη ζάχαρη, το ούζο, τα φυλλαράκια της μέντας και τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε απαλά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το πεπόνι να μαριναριστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή ατομικά μπολ, βάζουμε από πάνω από 1 μπάλα σορμπέ λεμόνι ή λάιμ, γαρνίρουμε με κορφούλες μέντας και σερβίρουμε.


Του Βασίλη Καλλίδη 

Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

οι σελίδες...