Τρίτη

Τούρτα Παρφέ με Λεμόνι του Στέλιου Παρλιάρου


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΦΕ ΛΕΜΟΝΙ
210 γρ. ζάχαρη
120 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
6 κρόκους αυγού
ξύσμα από 2 λεμόνια
450 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ (ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ)
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ζάχαρη άχνη
6 ασπράδια αυγού (200 γρ.)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ (ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ):
Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη ανακατεύοντας με μία μαρίζ. (Προσοχή: η άχνη να είναι κοσκινισμένη). Με αυτήν την μαρέγκα φτιάχνουμε δυο δίσκους διαμέτρου 20 εκ. επάνω σε μία λαδόκολλα και μπαστουνάκι για τη διακόσμηση της τούρτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120º C για 1 ½ ώρα. Οι μαρέγκες διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΦΕ ΛΕΜΟΝΙ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Την τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε με τους κρόκους. Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 83-85ºC, αποσύρουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το τοποθετήσουμε πάνω σε παγάκια προκειμένου να κρυώσει γρηγορότερα. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε τον ένα δίσκο μαρέγκας σε ένα ψηλό τσέρκι και αδειάζουμε πάνω του την μισή κρέμα. Βάζουμε τη δεύτερη μαρέγκα και αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.


Χρόνος προετοιμασίας: 45'
Μερίδες: 12

Πηγή : megatv.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *